Examples to Find Least Common Multiple of Two Numbers by using Division Method

This topic would provide examples to find least common factor by using division method. This topic will help learners to clear their doubts and improve their understanding and knowledge on how to find out least common multiple (L.C.M) by division method.

Here are few examples illustrated on finding the least common multiple of two numbers using division method:

1. Find the least common multiple of 56 and 64 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 56 and 64 is 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 7 = 224


2. Find the least common multiple of 30 and 35 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 30 and 35 is 2 × 5 × 3 × 7 = 210


3. Find the least common multiple of 80 and 164 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 80 and 164 is 2 × 2 × 2 × 2 × 5 × 41 = 3280

 

4. Find the least common multiple of 90 and 99 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 90 and 99 is 3 × 3 × 2 × 5 × 11 = 990


5. Find the least common multiple of 96 and 108 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 96 and 108 is 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 3 × 3 × 3 = 864


6. Find the least common multiple of 196 and 210 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 96 and 210 is 2 × 2 × 7 × 7 × 3 × 3 × 5 = 8820

 

7. Find the least common multiple of 256 and 180 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 256 and 180 is 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 3 × 3 × 5 = 11520


8. Find the least common multiple of 270 and 180 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 270 and 180 is  2 × 3 × 3 × 3 × 5 × 5 = 1350


9. Find the least common multiple of 45 and 60 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 45 and 60 is 2 × 2 × 3 × 3 × 5 = 180

 

10. Find the least common multiple of 32 and 64 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 32 and 64 is 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2 = 180


11. Find the least common multiple of 72 and 48 by using division method

Solution:

Examples to find Least Common Multiple of two numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 72 and 48 is 2 × 2 × 2 × 2 × 3 × 3 = 144

You might like these



5th Grade Math

From Examples to find Least Common Multiple of Two Numbers by using Division Method to HOME PAGE

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


Recent Articles

  1. Regulation of Respiration | Respiratory Centres | Inspiratory Area |

    Oct 14, 25 12:13 AM

    Regulation of Respiration
    Respiratory Centre is the area that controls the rate of respiration and it is observed to be located in medulla oblongata and pons. Respiratory Centre has the following will dispersed components like…

    Read More

  2. Explain Transport of Gases | External Respiration | Tissue Respiration

    Oct 09, 25 11:35 PM

    Gaseous Exchange in Alveolus
    In humans gaseous exchange is completed in the following ways the steps are - External Respiration or Breathing - Breathing in false taking in of Oxygen and giving out of carbon dioxide in the body. M…

    Read More

  3. Kind and Number of Teeth | Location of Teeth in Mouth | Care of Teeth

    Sep 11, 25 12:52 AM

    Milk Teeth or Temporary Teeth
    Kind and Number of Teeth

    Read More

  4. The Gaseous Exchange | Transport of Oxygen | Haldane Effect |

    Sep 10, 25 02:44 PM

    Bohr - Haldane Effect
    Oxygen carrying capacity of blood is 20 ml for 100m but 3% of dissolved in plasma and 97% of the oxygen combines with haemoglobin to form a loose reversible Complex called oxyhaemoglobin and is transp…

    Read More

  5. Respiratory Volumes and Capacities | Tidal Volume | Dead Space

    Sep 10, 25 02:46 AM

    Respiratory Volumes
    Explain respiratory volumes and capacities: Tidal Volume - Tidal volume is the volume of air inspired or expired in relaxed or resting position. Amount of tidal volume is about 500 m and it consists o…

    Read More