Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

This topic would provide examples on how to find least common multiple of three numbers. Various examples on finding L.C.M would help the learners in understanding the topic better.

Here are few examples illustrated on finding the least common multiple of three numbers using division method.

1. Find the least common multiple of 56, 28 and 64 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 56, 28 and 64 is 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 7 × 7 = 3136

 

2. Find the least common multiple of 16, 18 and 20 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 16, 18 and 20 is 2 × 2 × 2 × 2 × 3 × 3 × 5 = 720


3. Find the least common multiple of 20, 25 and 30 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 20, 25 and 30 is 2 × 2 × 5 × 5 × 3 = 300

 

4. Find the least common multiple of 24, 60 and 30 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 24, 60 and 30 is 2 × 2 × 2 × 3 × 5 × 5 = 600

 

5. Find the least common multiple of 44, 60 and 56 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 44, 60 and 56 is 2 × 2 × 2 × 3 × 5 ×11 × 7 = 9240


6. Find the least common multiple of 40, 80 and 120 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 24, 60 and 30 is 2 × 2 × 2 × 2 ×5 × 3 = 240

 

7. Find the least common multiple of 22, 33 and 121 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 22, 33 and 121 is 2 × 3 ×11 × 11 = 726

 

8. Find the least common multiple of 55, 110 and 100 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 55, 110 and 100 is 11 × 5 ×5 × 2 × 2 × 2 = 2200


9. Find the least common multiple of 8, 56 and 72 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 8, 56 and 72 is 2 × 2 × 2 × 3 × 3 × 7 = 504


10. Find the least common multiple of 6, 12 and 20 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 6, 12 and 20 is 2 × 2 × 3 × 3 × 5 = 180


11. Find the least common multiple of 12, 42 and 36 by using division method

Solution:

Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method

Therefore, the least common multiple (L.C.M) of 12, 42 and 36 = 2 × 2 × 3 × 3 × 7 = 252

You might like these



5th Grade Math

From Examples to Find Least Common Multiple of Three Numbers by using Division Method to HOME PAGE

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


Recent Articles

  1. Regulation of Respiration | Respiratory Centres | Inspiratory Area |

    Oct 14, 25 12:13 AM

    Regulation of Respiration
    Respiratory Centre is the area that controls the rate of respiration and it is observed to be located in medulla oblongata and pons. Respiratory Centre has the following will dispersed components like…

    Read More

  2. Explain Transport of Gases | External Respiration | Tissue Respiration

    Oct 09, 25 11:35 PM

    Gaseous Exchange in Alveolus
    In humans gaseous exchange is completed in the following ways the steps are - External Respiration or Breathing - Breathing in false taking in of Oxygen and giving out of carbon dioxide in the body. M…

    Read More

  3. Kind and Number of Teeth | Location of Teeth in Mouth | Care of Teeth

    Sep 11, 25 12:52 AM

    Milk Teeth or Temporary Teeth
    Kind and Number of Teeth

    Read More

  4. The Gaseous Exchange | Transport of Oxygen | Haldane Effect |

    Sep 10, 25 02:44 PM

    Bohr - Haldane Effect
    Oxygen carrying capacity of blood is 20 ml for 100m but 3% of dissolved in plasma and 97% of the oxygen combines with haemoglobin to form a loose reversible Complex called oxyhaemoglobin and is transp…

    Read More

  5. Respiratory Volumes and Capacities | Tidal Volume | Dead Space

    Sep 10, 25 02:46 AM

    Respiratory Volumes
    Explain respiratory volumes and capacities: Tidal Volume - Tidal volume is the volume of air inspired or expired in relaxed or resting position. Amount of tidal volume is about 500 m and it consists o…

    Read More